RSS

Origin Chocolate Event haalt wereldtop naar Amsterdam

05 Sep

Dit najaar, tijdens het Origin Chocolate Event op 16 en 17 oktober, zal Amsterdam vereerd worden met het bezoek van ‘s werelds meest gerenommeerde chocolademakers. Het proeven van hun award winning chocolade en daarbij de mogelijkheid hen persoonlijk te ontmoeten zal een unieke gelegenheid zijn voor zowel professionals als chocoholics.

Met een rijke cacao geschiedenis en de grootste cacao haven ter wereld, is Nederland ook een goede plek om de fijnproevers van chocolade te verwelkomen. Na het succes van het eerste Origin Chocolate Event in Nederland in 2011, wordt het dit jaar opnieuw georganiseerd op 16 en 17 oktober. Tijdens deze twee dagen zullen presentaties gegeven worden door bean-to-bar chocolademakers uit verschillende landen, waaronder Ecuador, Grenada en Zwitserland.

Sprekers zoals Mott Green (Grenada Chocolate), Philipp Kauffmann (Original Beans), Santiago Peralta (Pacari), Martin Christy (oprichter van Seventy%, voorzitter van de Grand Jury of the International Chocolate Awards) en Sepp Schönbächler (Felchlin) zullen aanwezig zijn. Speciale gast is Clay Gordon, oprichter van de grootste chocolade online community (thechocolatelife.com) en schrijver van het boek ‘Discover Chocolate’.

Uit hun verhalen zal de passie blijken voor bijzondere, verfijnde chocolade en hun betrokkenheid om duurzaam te ondernemen in de cacao sector. Naast de presentaties zullen er weer culinaire hoogstandjes te proeven zijn van top-patissiers en -chocolatiers zoals Kees Raat en Geert Vercruysse. Ook worden er proeverijen georganiseerd en is er de gelegenheid de chocolademakers persoonlijk te spreken.

Op dinsdag 16 oktober is het Origin Chocolate Event voor professionals en op woensdag 17 oktober voor publiek. Details over plaats en programma volgen, ook via el Sauco en The Chocolate Man.

Origin Chocolate

Chocolade heeft zich sterk ontwikkeld de laatste jaren. Origine chocolades zijn chocolades gemaakt van cacaobonen van een specifieke variëteit en uit een specifieke regio. Kwaliteit, duurzame concepten, biologisch en fair trade zijn kenmerken van de chocolade in deze groeiende nichemarkt. Ook smaakbeleving speelt een steeds belangrijkere rol. Door de beste kwaliteit cacaobonen te gebruiken en zeer veel aandacht en zorg aan het productieproces te besteden, worden de meest aromatische chocolades ontwikkeld.

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: