RSS

Chocoa: good cocoa-better chocolate

04 Mar

Titel%20Beschaffungsstandards_4

Dit jaar organiseert De Stichting Chocoladefestival voor de tweede keer Chocoa 2014, hét  evenement rondom duurzame cacao en chocolade in Amsterdam. Het motto  is: Good cocoa, better chocolate. Lekker is ook nog eens goed! Vanuit deze positieve invalshoek wordt tijdens Chocoa de verduurzaming van de cacaoketen onder de aandacht van een breed publiek gebracht.

Chocoa  bestaat uit een aantal onderdelen en vindt plaats tijdens het laatste weekend van maart op een aantal toplocaties.De Stichting Chocoladefestival richt zich met Chocoa enerzijds op de bevordering van de consumptie van goede chocolade én anderzijds op de productie van duurzame cacao. Op dit moment wordt slechts 10% van de cacao in de wereld duurzaam geproduceerd. Het is van belang dat het volume gaat stijgen om werkelijk verschil te gaan maken.
Chocoa bestaat uit een aantal vaste onderdelen en ze zijn trots dat zij dit jaar een aantal nieuwe onderdelen hebben toegevoegd aan het programma. Tijdens het weekend van 29 en 30 maart
organiseren ze in Het Scheepvaartmuseum een chocolade festival met beurs en proeverijen.

299473_266102936740607_128853550465547_1266594_6751986_nHier willen ze de chocoladeliefhebber in contact brengen met de betere chocolade, geproduceerd van goede cacao. Door het proeven en beleven van een variatie aan soorten en kwaliteiten, brengen zij de consumptie van duurzame chocolade onder de aandacht.

Er zal speciale aandacht zijn voor fine or flavour chocolade ? gemaakt van cacaobonen met specifieke smaakkenmerken – en single origin chocolade ? gemaakt van cacao uit specifieke gebieden. Niet alleen
omdat deze chocolades de chocoladebeleving versterken, maar met name ook omdat de consument bereid is er een hogere prijs voor te betalen.
Daardoor draagt deze consument beter bij aan betere leefomstandigheden van de cacaoboeren, gemeenschap en het milieu in de oorsprongslanden.

Chocoa is een jaarlijks terugkerend evenement, gericht op de vakmensen in de cacaoketen én op het groeiende chocolade minnend publiek. Tijdens het festival kunnen standhouders hun producten laten proeven  en verkopen aan het publiek. De selectie standhouders zal bestaan uit chocolatiers, patissiers, origine chocolades, duurzame chocolades en verwante productgroepen. Ook kunnen er in aparte ruimtes onder andere
proeverijen en presentaties gegeven worden.

Chocoladeliefhebbers van alle leeftijden vallen binnen de doelgroep, maar met name de nieuwsgierigen die meer willen weten over herkomst, productie en smaken van chocolade. Vorig jaar was het evenement boven verwachting goed bezocht. De Stichting Chocoladefestival verwacht dit jaar ongeveer 5000
bezoekers.

chocoa-festival

Voor meer informatie verwijs ik u naar de bijlage of de website www.chocoa.nl.

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: