RSS

De chocoladeschaarste toegelicht.

30 Jan

Forastero-cacaoboon1

CHOCOA 5 – 9 maart Beurs van Berlage http://www.chocoa.nl

De berichten in het nieuws over chocolade in de afgelopen periode waren verontrustend. Er verschenen koppen als; Chocoladeschaarste verwacht vanaf 2020. Wat is er eigenlijk aan de hand en hoe kunnen we de schaarste voorkomen?

Er zijn tal van factoren die in de komende jaren zullen zorgen voor verminderde cacaoproductie. Tegelijkertijd zal de vraag naar cacao toenemen in andere delen van de wereld. De chocolademarkt groeit bijvoorbeeld snel in China en India. Internationale bedrijven en overheden werken aan de oplossing om daling in de cacaoproductie te voorkomen en tot een duurzame cacao- en chocoladeproductie te komen.

Vandaag de dag is slechts twintig procent van de cacao duurzaam geproduceerd. Dit percentage zal in de komende jaren moeten stijgen om een schaarste te voorkomen. Ook in Nederland en België wordt hard gewerkt aan een oplossing. Op het jaarlijkse Chocoa evenement bijvoorbeeld staan duurzame cacao en goede chocolade vijf dagen lang centraal. Cacaoproducenten, verwerkers, handelaren, chocolademakers, chefs, fijnproevers, en chocoladeliefhebbers komen bijeen om samen te werken en geïnspireerd en geïnformeerd te worden.

Als consument kun je al meewerken aan de oplossing door duurzame en goede chocolade te kopen, een goede, maar vooral ook lekkere manier van bijdragen!

cb4f61c4775ce1d5e0e2dbed0f926201

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: