RSS

Cacaopowershake (glutenvrij)

30 Oct

Laten we nu eens de melk vervangen door iets anders om een heerlijk gezonde shake te maken. Een shake om blij van te worden, want rijk aan tryptofaan en foliumzuur en natuurlijk aan vitamines.

Chococpowershake

bereidingstijd: 2 minuten

150 ml sinaasappelsap, 100 ml koelwater, 2 verse medjoel-* of 3 gedroogde dadels (zonder pit), 90 g advocado en 1 ruime soeplepel onbewerkt cacaopoeder (Pacari, Grenada ChFCom). Dit alles in de blender of staafmixer 30 sec mixen tot romige shake. Eventueel afwerken met wat gemalen cacaobonen, nibs om het wat krachtiger te maken.

cocoa nib shake

*Achtergrond medjoul dadels (afkomstig uit Jordanië).

Dadels komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het zijn echte woestijnvruchten en daardoor al eeuwen lang geliefd voedsel van nomaden.

Deze heerlijke grote verse medjoul dadels zijn anders dan de kleinere gedroogde dadels. Medjoul dadels zijn namelijk helemaal puur natuur zonder enkele toevoeging. De zoete smaak en het volle vruchtvlees komt voort uit vruchtbare grond, zon en toewijding. De medjoul dadels drogen vanuit zichzelf nadat ze rijp zijn. Het grote verschil om te weten is dat de kleine plakkerige dadels die veelal worden aangeboden in glucosestroop worden gekonfijt.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: