RSS

kruisigt negatief keurmerk bio en fairtrade of boer en bedrijf?

09 Mar

recepten en nieuwsjes vanuit de Dorpsstraat, nr 31

Een negatief keurmerk beloont mensen door het vermijden van gezichtsverlies of te moeten doorgaan voor slechterik.” Dat zegt marketingdocent Ynte van Dam.

In een ver verleden – de pioniersjaren van Foodlog – heb ik even over en weer gecorrespondeerd met Ynte. Het is een serieuse man. Hij promoveerde gisteren met een proefschrift in Wageningen. Daarin stelt hij dat het veel effectiever is om producten, die slecht zijn voor het milieu, van negatieve milieukeurmerken te voorzien. Daarvoor zijn consumenten namelijk gevoeliger.

VERVANGT WELDRA ÉÉN ROOD KRUIS HET BOS AAN KEURMERKEN? WORDT WELDRA DE CERTIFICATIE-INDUSTRIE GEKRUISIGD, DAN WEL GEÏNSTITUTIONALISEERD?

In de Volkskrant geeft hij tekst en uitleg:

‘Als we niet de goede producten een vinkje geven maar de slechte een rood kruis, dan zullen heel veel mensen bereid zijn zo’n product te vermijden en een wat hogere prijs te betalen. Ze willen niet het duurzaamste en duurste product kopen dat ze kunnen vinden, maar ze willen ook niet…

View original post 520 more words

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: