RSS

Eerlijk avondje is gekomen – Pakhuis de Zwijger

22 Nov
  • Als sociale wetenschapper heeft Anna Laven zich gespecialiseerd in duurzame economische ontwikkeling. Meer dan tien jaar is ze hiermee bezig bij het KIT Royal Tropical Institute. Een van haar expertises is duurzame cacao. Zo deed ze grootschalig onderzoek in de groeiende cacao regio’s van Ghana en Ivoorkust naar waarom en hoe huishoudens cacao verbouwen en naar vrouwenongelijkheid in deze sector.
  • Philipp Kauffman is de oprichter en Chief Grower van Original Beans, een chocoladebedrijf dat de wereld beter maakt door chocolade. Original Beans heeft namelijk een Chocolate Foodprint: in 2018 beschermde het bedrijf samen met klanten, partners en boeren bosgebieden ter grootte van 24.300 voetbalvelden en betaalde 210% meer voor cacao dan de Fairtrade prijs. Tijdens zijn presentatie zal Philipp een aantal duurzame kwaliteitschocolades laten proeven. Ervaar dus zelf hoe chocolades van verschillende origine smaken!

Wat moet er nog gebeuren op weg naar écht eerlijke chocola?

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: